BLOG

PRATITE NAŠ BLOG/OBJAVE

Na ovom mjestu možete pronaći mnoštvo korisnih informacija iz stomatologije. Bavimo se raznim temama korisnim za sve uzraste. Imate li dodatnih pitanja rado ćemo vam odgovoriti, privatno ili kroz blog.

Šubi dubi dubi, meni rastu zubi!

Blog zubi djeca stomatološka ordinacija Mirta Kovačević

Kada vaše dijete dobije prvi mliječni zub, pravo je vrijeme da započnete redovitu higijenu usne šupljine. Isprva je dostatno samo počistiti desni i zub mekanim komadićem tkanine, primjerice gazom; a vremenom je uputno nabaviti i adekvatnu zubnu četkicu.

Pokazalo se vrlo praktičnim posjesti dijete u krilo i kroz igru i smijeh počistiti zube. Isprva će se dijete vjerojatno opirati, ali neka vas to ne obeshrabri. Kroz neko vrijeme će mu to postati posve normalno i čak će i samo pripomenuti da treba još oprati i zube. Obično je problem samo s prvim djetetom. Mlađa djeca uvijek i u svemu kopiraju stariju, tako da ako dobro odradite najstarije dijete, riješili ste problem.

Važno je naglasiti da je to trud koji se višestruko isplati. Naime, ti mali bijeli gnjavatori, zvani zubi, prave ljudima probleme čitav život. Djeca plaču kad im rastu zubi, plaču kad im peremo zube, jer to ne žele. Plaču ponovo kad ih bole zubi, jer smo im popustili i nismo im prali zube. Nadalje, opet plaču kad im se popravljaju zubi, pa onda iznova kad se zub mora izvaditi jer je propao. Na poslijetku se ponajviše plače kada ostanu bez njih i kada moraju potrošiti puno novaca da bi nadoknadili izgubljeno.

Dakle dragi roditelji, četkicu u ruke i šubi dubi dubi…

s poštovanjem,

Mirta Kovačević dr.med.dent.

Možete nas pratiti preko naših Facebook i Google+ stranica.

Podržite nas:

Comments are closed